SJEDNICA MEĐUNARODNOG FEDERALNOG VIJEĆA FICE INTERNATIONAL

Sjednica Međunarodnog federalnog vijeća FICE International održalo se 28.03.2017. Ovo je bila prva sjednica pod predsjedanjem lani izabranog predsjednika gosp. Hermanna Radlera.   Cjelodnevni sastanak dobar je pokazatelj mnogobrojnih aktivnosti kako pojedinih članica tako i FICE Interantional-a u cjelini. Na sastanku su se dogovorile i aktivnosti za slijedeće razdoblje: revizija Etičkog kodeksa FICE Internationala u kojem će uz članove Vijeća aktivno sudjelovati i mladi iz skrbi, dorada priručnika Quality4Standards, razvijanje treninga, realizacije daljnjih profesionalnih razmjena. FICE Hrvatska prijavila se za aktivno sudjelovanje u grupi za razvijanje treninga za stručnjake te je   Ljiljana Ban zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s mladima koji izlaze iz skrbi dobila čast posredovanja u uključivanju mladih u gotovo sve navedene procese. Uz navedeno, za nas je najveći događaj bio jednoglasno prihvaćanje FICE Hrvatska u pridruženo članstvo.

Za naredno razdoblje najavljeni su i veliki događaji i obljetnice članica FICE International-a. To su prije svega međunarodna konferencija u Estragonu, Mađarska od  18.09.2017. do 20.09.2017.

U 2018. očekuje nas proslava 70 godina FICE International-a i to u ožujku u Trogen-u, a 2019. slijede Svjetski kongres u Izraelu i konferencija u Nizozemskoj.

Bilo bi sjajno da se navedenim događajima pridruži svojim sudjelovanjem što veći broj hrvatskih predstavnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *