POZIV NA STRUČNI SKUP „Aktivna participacija djece i mladih iz sustava alternativne skrbi“

U petak, 15.11.2019. s početkom u 10:00 u Maloj kući dječjih prava, Teslina 10 održat će se  stručni skup „Aktivna participacija djece i mladih iz sustava alternativne skrbi“ u organizaciji naše udruge.

 

U mjesecu kada obilježavamo 30. godina donošenja Konvencije o pravima djeteta ovim skupom osvrćemo se na implementaciju prava na aktivnu participaciju i to posebno u skupini djece i mladih iz alternativne skrbi.

Stručni skup dio je aktivnosti Erasmus plus projekta „LeaveCare-LiveLife“ koji FICE Hrvatska zadnje dvije godine provodi u partnerstvu s organizacijama iz Italije, Irske, Rumunjske i Velike Britanije.

Na skupu će biti predstavljene nacionalne preporuke za unapređenje sustava alternativne skrbi koje su djeca i mladi izradili u okviru participativnih grupa te međunarodne razmjene mladih.

Uz predstavljanje preporuka kroz panel diskusiju i okrugli stol u okviru stručnog skupa otvorit ćemo pitanja o važnosti participacije djece i mladih iz alternativne skrbi te potražiti uz pomoć međunarodnih i domaćih primjera načine za unapređenje implementacije prava na aktivnu participaciju u alternativnoj skrbi.

Zbog ograničenog broja mjesta molimo Vas da svoj dolazak potvrdite putem ovog prijavnog obrasca

Za sva pitanja, informacije slobodno se obratite na ljiljana.ban@fice.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *